Edelstenen

 

Ik geloof in de ondersteunende werking van edelstenen. Alle edelstenen hebben een bepaalde werking. Als je het leuk vindt, kun je hieronder wat informatie vinden over de steen van jouw keuze. Het kan natuurlijk ook zijn dat je puur op de schoonheid zoals glans en kleur van de steen valt. En dat is vanzelfsprekend ook genoeg om blij van te worden!

Alle edelstenen, die ik gebruik zijn echt (en dus niet synthetisch) en natuurlijk (dus niet bijgekleurd).

De hardheid van de stenen varieert per steen. Hierdoor is niet elke edelsteen even slijtvast. Houd hier rekening mee bij het dragen.

 

Werking edelstenen

 

Agaat (crazy lace agaat): Is een grijs steentje met zwarte streepjes. Het bevordert innerlijke rust, zelfreflectie en stabiliseert.

Agaat (Indian agaat):  Is een groen, bruinig steentje. Het werkt aardend. Bevordert innerlijke rust en een kalme houding.

Agaat (Botswana agaat): Is een transparant wit/blauwig steentje. Het werkt beschermend en troostend. Helpt bij stress, piekeren en eenzaamheid.

Amazoniet: Is een groen/blauwig steentje. Het zorgt voor balans, bescherming en helpt tegen rusteloosheid.

Aquamarijn: Is een licht, helder blauw steentje. Het helpt je om in het moment te leven. Maakt vrolijk en werkt kalmerend.

Aventurijn: (Roze) opent deuren naar nieuwe mogelijkheden, bevordert creativiteit, welzijn en ontspanning; Een ware gelukssteen!

Bergkristal: Is een transparant helder steentje. Het brengt balans, energie en harmonie. Bevordert concentratie en helder denken.

Calciet: Is een geel, bruin/honingkleur steentje. Het bevordert geestelijke balans en groei. Geeft hoop en werkt stemmingsverbeterend. Stimuleert helderheid van inzicht en handelen.

Chalcedoon: Is een lichtblauw steentje. Het maakt vrolijk, sociaal, open en verlaagt stress. Helpt bij examenstress.

Cherrykwarts: Is een transparant donkerroze steentje. Het bevordert liefde, humor en vreugde.

Citrien: Is een geel transparant steentje. Het geeft moed, energie, kracht en levensvreugde en bevordert de concentratie.

Goudsteen: Is een goud/rood steentje. Het werkt opbeurend en stimuleert een positieve kijk op het leven.

Granaat: Is een rood steentje. Het helpt je om je innerlijke kracht te vinden en je volledig te ontplooien. Het is één van de hardste stenen. Het is een echt krachtsteentje.

Howliet: Is een wit gemarmerd steentje. Het werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. Helpt om boosheid onder controle te houden. Bevordert ook ambitie en geduld en maakt leergierig.

Jade: Is een (licht)groen steentje. Het is een beschermende steen. Trekt geluk, voorspoed en succes aan. Werkt kalmerend en stabiliserend.

Jaspis (dalmatiër): Is een beige steentje met zwarte stipjes. Het geeft daadkracht en moed . Geeft strijdlust. Maakt weerbaar en assertief.

Jaspis (Green line): Is een groen steentje. Het zorgt voor moed en daadkracht en maakt weerbaar en assertief. Geeft ook balans en bescherming.

Kwarts (Blauw): Is een helder blauwe, transparante steen. Werkt kalmerend, verlicht angst en geeft hoop, helderheid en stimuleert creativiteit.

Labradoriet: Is een grijs, groen, blauw steentje met goudachtige glans. Het geeft bescherming tegen negatieve invloeden en geeft zelfvertrouwen. Het vermindert angst en stress.

Maansteen: Is een ivoorkleurig, gelig, wit, perzikkleur steentje. Het geeft rust en evenwicht en bevordert de vrouwelijke intuïtie.

Morganiet:  Is een roze, violet, licht blauwig steentje. Het helpt je om te genieten en bevordert het geven van liefde en trekt liefde aan.

Mosagaat: Is een (donker)groen steentje. Het werkt aardend en stabiliserend. Goed voor herstel na ziekte. Helpt angsten en zorgen loslaten.

Obsidiaan: Is een zwartbruin / groen steentje. Het werkt pijnstillend en stimuleert persoonlijke ontwikkeling. Vermindert angst, blokkades en trauma's. Zeer krachtige steen

Opaal / Opaliet: Is een kleurloos steentje met gekleurde regenboog gloed. Het brengt harmonie, zorgt voor zakelijk succes.

Parel (zoetwater): stimuleert eerlijkheid, begrip, inzicht en acceptatie. De parel staat van oudsher voor wijsheid en tevredenheid.

Peridot: Is een helder lichtgroen steentje. Beschermt tegen negatieve invloeden en helpt je om negatieve emoties (boosheid, schuldgevoel, ergernis) los te laten. Dit steentje schenkt je optimisme.

Rhodochrosiet: Is een roze steentje. Het stimuleert zelfkennis en maakt tevreden en blij.

Rhodoniet: Is een roze/rood steentje. Het verlicht bij angst. Helpt vergeven en zet je in je kracht.

Rookkwarts: Is een lichtbruin tot grijsbruin steentje. Het helpt bij stress en verdriet. Helpt ontspannen, loslaten en accepteren.

Rozenkwarts: Is een transparant lichtroze steentje. Het is de steen van de liefde. Houdt de vriendschap en liefde in stand (Ook liefde voor familie en vrienden).

Rutielkwarts: Is een transparant steentje met goudbruine insluitsels. Het werkt opbeurend en geeft hoop. Helpt onafhankelijk te zijn.

Sodaliet: Is een azuurblauw steentje. Het geeft inspiratie en creativiteit en een geestelijk evenwicht.

Spinel:  Is een rood, violet, roze of zwart steentje. Soms ook kleurloos geel, groen of blauw. Het is de 'steen der onsterfelijkheid'. De steen wordt zo genoemd, omdat hij vernieuwend en verjongend werkt. Daarnaast geeft de steen moed en kracht.

Super seven strawberry kwarts: Is een roze/paarsachtige transparant steentje. Het is een zeer krachtige combinatiesteen. Het bevordert persoonlijke ontwikkeling en versterkt de intuïtie.

Tijgeroog: Is een geelbruin steentje. Het geeft vitaliteit, kracht en vertrouwen. Stimuleert het zelfvertrouwen. Beschermt tegen negatieve invloeden.

Toermalijn:  Is een roze, groen, purper steentje. Het beschermt zeer goed tegen negatieve invloeden. Kalmeert de zenuwen. en werkt rustgevend.

Zonnesteen: Is een oranje/ beige/roze steentje. Het brengt vreugde en blijdschap. Maakt optimistisch en brengt je in een goed humeur.

 

VEEL DRAAGPLEZIER!!!