Het materiaal

 

Alle Margoud sieraden worden door mijzelf met de hand gemaakt in eigen atelier.

Ik maak voornamelijk gebruik van 14 karaat goud, maar ik gebruik ook sterling zilver (925)  en sterling zilver met een duurzame gouden plating van 14 of 24 karaat goud (Dit wordt Vermeil genoemd). Ook maak ik gebruik van goldfilled materiaal. Veelal in combinatie met edelstenen en zoetwaterparels. De edelsteentjes zijn veelal facet geslepen, waardoor ze een mooie schittering hebben.

Vermeil heeft een mooie, luxe uitstraling en is duurzaam, maar het gouden laagje kan na langer gebruik onderhevig zijn aan slijtage, waardoor de gouden kleur langzaam slijt en je het zilver erdoorheen gaat zien. Ik raad daarom aan om je sieraden bij het douchen en baden af te doen en op te passen met parfums en lichaamsverzorgingsproducten.

Ik maak ook gebruik van goldfilled materiaal. Bij dit materiaal is er sprake van een vermenging van 14 karaat goud met een ander materiaal. Een laag goud wordt mechanisch door hitte en druk aan een basismateriaal verbonden. Dit is een hoogwaardige legering. Deze sieraden hebben een zeer lange levensduur.

Sterling zilveren sieraden willen, nadat ze even niet gedragen zijn wel eens verkleuren (oxideren). Je kunt ze een badje geven met wat afwasmiddel en oppoetsen met een zilverdoek.

 

De sieraden zijn sowieso allen op te poetsen met een zachte doek.

 

Zowel  Vermeil als goldfilled sieraden worden goed verdragen door mensen die normaliter allergisch reageren op andere metalen dan goud.