Margot & Goud

 

Ik ben Margot Cleophas-Kroon. Vanaf mijn jongste jaren houd ik van juwelen en dan met name van goud.

Goud is het symbool van de zon en warmte. Het staat van oudsher voor levenskracht, innerlijke wijsheid en onvergankelijkheid. In de oude culturen beschouwde men goud als de stof waaruit goden bestonden. Goud trok overvloed aan.

Naast deze mooie symboliek zijn het natuurlijk ook de subtiele glans en warme gloed die goud in zich heeft, die mij altijd hebben aangetrokken.

Ik zat als klein meisje altijd met grote ogen in het juwelendoosje van mijn oma te kijken en ik mocht op zondag haar sieraden oppoetsen. Ze vertelde me dan altijd wanneer ze de sieraden gekregen had en ter welke gelegenheid. Deze verhalen achter een sieraad maakten het voor mij altijd nog waardevoller.

Ik denk persoonlijk ook dat een juweel nooit alleen een sieraad is. Het draagt vaak een herinnering of belofte in zich en dat is waar deze passie weer met mijn andere interesse; Psychologie, samenkomt.

Ik hou van het dicht bij me dragen van herinneringen of beloftes en dat het sieraad dicht op de huid gedragen wordt, maakt het voor mij compleet.

Om die reden wil ik ook alleen maar 'zuivere', pure en hoogwaardige materialen gebruiken, die niet irriterend zijn voor de huid.

Ik maak voornamelijk gebruik van 14 karaat goud, maar ook van 925 sterling zilver en 925 zilver met een 14 karaat gouden plating of goldfilled materiaal. Dit in combinatie met  natuurlijke edelstenen en zoetwaterparels.

 

Ik hoop dat ik jou door een door mij gemaakt sieraad een mooie herinnering of belofte kan geven. Een kado aan jezelf of aan een ander: een gouden gebaar van liefde of zelfliefde!

Een beetje goud kan iedereen gebruiken!

 

Lieve gouden groet,

Margot